Πολάκης: Προαναγγελία 11.000 προσλήψεων στην Υγεία

«Μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 7.500 άνθρωποι στο χώρο της δημόσιας υγείας της χώρας μας και είναι στη διαδρομή να έρθουν άλλες περίπου 11.000, είτε με ολοκληρωμένες προκηρύξεις, με προκηρυγμένες θέσεις ή με θέσεις που θα προκηρυχθούν». Αυτά υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στο νομό Τρικάλων.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε επίσης πως «τέτοια ένεση στο ΕΣΥ έχει να υπάρξει από τη δεκαετία του ΄80», για να προσθέσει:

«Νομίζω ότι περνάμε σε μια άλλη μέρα. Ψηφίζεται μαζί με το νόμο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που κλείνει και πλέον μπαίνουμε σε ήρεμα νερά για τα επόμενα δύο χρόνια, ψηφίζεται μαζί και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο χώρο της υγείας το οποίο πρακτικά θα είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στην διαπλοκή, στην παραοικονομία και στο μαύρο χρήμα που υπήρξε στο χώρο και προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς πλέον την έναρξη λειτουργίας των τοπικών μονάδων υγείας της χώρας, οι οποίες θα είναι , 260 δομές σε 65 πόλεις της χώρας». Μιλώντας για το επίπεδο της παρεχόμενης υγείας στο νομό Τρικάλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «μπορώ να πω βλέποντας τους χώρους και επειδή και μέχρι την υπουργοποίηση ήμουνα μάχιμος γιατρός, ότι η πόλη των Τρικάλων, διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας νοσοκομείο, με πολύ καλό προσωπικό».

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, εκπρόσωποι συνταξιοδοτικών σωματείων, συλλόγων, φορέων, διαφόρων συλλογικοτήτων είχαν συγκεντρωθεί στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου Τρικάλων φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: