Προφυλακίστηκε ο Α. Μαρτίνης, ελεύθερη με εγγύηση η σύζυγός του

Προφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος του “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης, ενώ ελεύθερη με εγγύηση αφέθηκε η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης, μετά την πολύωρη απολογία του για τη “μίζα” ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που φέρεται να έλαβε για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος με την εταιρία “Hospitalia International”.

Για περισσότερες από 3,5 ώρες ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Ανδρ. Μαρτίνης, έδινε εξηγήσει ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, Νικ. Τσιρώνη και Χρ. Μάρκου που χειρίζονται την υπόθεση. Οι δικαστικοί λειτουργοί με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκριναν πάντως ότι ο Ανδρ. Μαρτίνης θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του “Ερρίκος Ντυνάν” αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, Γεωργία, που επίσης απολογήθηκε σήμερα, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα ποσά που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο καθώς και ότι προέρχονται από την οικογενειακή περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη. Μάλιστα, επικαλέσθηκαν ότι μέρος των χρημάτων αποτελούσε αμοιβή του δικηγόρου Αθήνας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.

Διαφορετική μεταχείριση είχε η σύζυγός του, Γεωργία Μαρτίνη, που επίσης απολογήθηκε σήμερα. Η κατηγορούμενη για την ίδια αξιόποινη πράξη, αφού αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους:

– καταβολή εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ

– απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

– υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα.

%d bloggers like this: