Σε ισπανική εταιρεία το έργο αναβάθμισης 14 συρμών της γραμμής 1 του μετρό

0
605

Ανακηρύχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος για την αναβάθμιση συρμών της γραμμής 1 του μετρό, με εκτιμώμενη αξία σύμβασης στα 70 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Προσωρινός ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η ισπανική εταιρεία Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA, έπειτα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού της ΣΤΑ.ΣΥ.

Βάσιε των αναλυτικών προδιαγραφών και λειτουργικών απαιτήσεων της σύμβασης, ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει να παραδώσει τους 14 συρμούς της 8ης παραλαβής, που μπήκαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983 και 1985 πλήρως αναβαθμισμένους και ικανούς για παραγωγική λειτουργία για τα επόμενα 25 χρόνια από την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Ενδεικτικά, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων DC κινητήρων έλξης με σύγχρονους κινητήρες AC και του συστήματος έλξης, της περιστρεφόμενης γεννήτριας με σύγχρονη γεννήτρια στατικού τύπου, των αεροσυμπιεστών και του πνευματικού συστήματος, περιλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου των θυρών επιβατών.

Επιπρόσθετα, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται διευκολύνσεις των επιβατών ΑμεΑ (προσβάσιμοι συρμοί, τοποθέτηση ζωνών ασφαλείας για τα αμαξίδια), ενίσχυση της ενημέρωσης και του αισθήματος ασφάλειας των επιβατών (εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος καμερών και οθονών πληροφόρησης κοινού), συντήρηση του συστήματος κλιματισμού, τοποθέτηση νέου δαπέδου και πλευρικών τοιχωμάτων, αισθητική αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου των επιβατών (αντικατάσταση παραθύρων, καθισμάτων, εγκατάσταση φωτισμού LED κ.ά.).

Ο εκσυγχρονισμός των 14 συρμών αναμένεται να οδηγήσει στη σημαντική ενίσχυση του στόλου της γραμμής 1.

Ο χρόνος παράδοσης του συμβατικού αντικειμένου ορίζεται στους 34 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ωστόσο, η παράδοση των συρμών θα γίνεται τμηματικά. Ο πρώτος ανακαινισμένος συρμός θα πρέπει να παραδοθεί στους 19 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, άλλοι τέσσερις στους 25 μήνες, ακόμη πέντε τους 30 μήνες και οι εναπομείναντες τέσσερις στους 34 μήνες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here