«Σκηνικό» για τους «Expendables 4» η Θεσσαλονίκη

Αρχίζουν από σήμερα -με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων αστέρων που πρωταγωνιστούν – τα γυρίσματα της ταινίας «The Expendables 4» στους χώρους που έχει επιλέξει και διαμορφώσει η παραγωγή ανατολικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες εργαζόταν στην περιοχή το λεγόμενο Second Unit, δηλαδή η ομάδα της παραγωγής που γυρίζει όσα πλάνα και σκηνές θα χρειαστούν για την τελική μορφή της ταινίας, στα οποία όμως δεν συμμετέχουν οι διάσημοι πρωταγωνιστές της.

Τα γυρίσματα αυτά θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και για την ολοκλήρωσή τους, όπως έγινε και με τα γυρίσματα του Second Unit τις ημέρες που μας πέρασαν, θα χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο πλατό στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης αλλά και ο βιομηχανικός χώρος που έχει μισθωθεί στα δυτικά.

Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο Άντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φόξ, ο Κέρτις «50 Cent» Τζάκσον, όπως και ο «αντίπαλος» των «Αναλώσιμων» στην ταινία, ο Ταϊλανδός σταρ του Χόλιγουντ Τόνι Τζα, σπεσιαλίστας στις πολεμικές τέχνες που προστέθηκε στο καστ, θα γυρίζουν σκηνές στη Θεσσαλονίκη.

O δημιουργός της σειράς των συγκεκριμένων ταινιών Σιλβέστερ Σταλόνε έχει ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματα των σκηνών του στο Λονδίνο και μάλιστα ανακοίνωσε ότι μετά τους «Expendables 4» δεν θα συμμετέχει σε νέες ταινίες του franchise ως Μπάρνεϊ Ρος και ότι τον πρώτο ρόλο αναλαμβάνει ο Τζέισον Στέιθαμ.

Για την παραγωγή των «Αναλώσιμων 4» στη χώρα μας θα χρησιμοποιηθεί και εξοπλισμός που προέρχεται από τον Ελληνικό Στρατό, μια πρακτική που είναι συνήθης για κάθε παραγωγή δράσης σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για διάθεση μέσων πολύ σημαντική που πολλές φορές μάλιστα «κρίνει» και την εκ νέου παραγωγή ταινιών δράσης σε μια χώρα, αφού τέτοιες ταινίες είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν βαρύ εξοπλισμό τοπικής προέλευσης, οχήματα και μέσα που συνεισφέρουν στην αληθοφάνεια του τελικού κινηματογραφικού αποτελέσματος.