Επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβιδών κρότου λάμψης, βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια δ..." />

Σοβαρά επεισόδια στη Μυτιλήνη ενάντια στο νέο νόμο Ασύλου – Δύο χιλιάδες διαδηλώνουν για «Ελευθερία!»

Επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβιδών κρότου λάμψης, βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αιτουντών άσυλο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νόμο ασύλου που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών.

Πάνω από δυο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφγανικής καταγωγής, ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, με διμοιρίες ΜΑΤ να επιχειρούν να εμποδίσουν τη διαδήλωση, ώστε να μην φτάσουν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Ωστόσο, εκείνοι αποφασισμένοι, ξέφυγαν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο. Με συνθήματα, όπως «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία»,διαμαρτύρονταν ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, ανάβοντας ταυτόχρονα φωτιές, ενώ η αστυνομία στέλνει τους οδηγούς από τη βόρεια παράκαμψη, καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Gepostet von Στο Νησί am Montag, 3. Februar 2020

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος Stonisi,  διαδηλωτές, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ, έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης και έστησαν σκηνές στην προκυμαία, ενώ αποπνικτική, από τις φωτιές που είχαν ανάψει νωρίτερα στα χωράφια και έχουν επεκταθεί, ήταν η ατμόσφαιρα στον Καρά- Τεπέ, με τις ΜΚΟ να εκκενώνουν τον καταυλισμό.

Πηγη: stonisi.gr