Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σταδιακά ο καιρός σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βοριάδες. Χιόνια αναμένεται να πέσουν και στα βουνά της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος ουρανός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και μόνο την ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Στη δυτική Μακεδονία θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στις Κυκλάδες τοπικά 7 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανεθί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Αναμένονται Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό ύψος πάνω από 1.000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στα ανατολικά 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.