Στα λευκά η Αττική – Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί

Ένα κατάλευκο τοπίο αντίκρισαν σήμερα οι Αθηναίοι καθώς το χιόνι που έπεσε τη νύχτα κάλυψε τα πάντα. Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Αθήνας, ακόμα και το κέντρο ή τα νότια προάστια. Ωστόσο, το ασυνήθιστο φαινόμενο προκάλεσε και πολλά προβλήματα για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, ενώ προβληματική είναι η κυκλοφορία ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα

Αν και τα δρομολόγιο των λεωφορείων ξεκίνησαν κανονικά το πρωί, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης πολλά οχήματα ακινητοποιήθηκαν. Γι’ αυτό οι οδηγοί δέχτηκαν μήνυμα να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια λόγω ολισθηρότητας. Επίσης, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και η Τροχαία προτρέπει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την Αττική Οδό και όχι τη Λεωφόρο Αθηνών, για να αποφύγουν την ολισθηρότητα.

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης στα εμβολιαστικά κέντρα αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί και οι πολίτες που είχαν κλείσει ραντεβού θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό τους.

Απεγκλωβισμοί οδηγών

Στη διάρκεια της νύχτας, δέκα άτομα εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αττική και τη Χαλκίδα.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τουλάχιστον 3 διαφορετικές περιπτώσεις προκειμένου να απεγκλωβίσει και να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο τους επιβαίνοντες.

Στην Ανοιξη του δήμου Διονύσου Αττικής απεγκλωβίστηκαν 8 άτομα, και από ένα άτομο στην Παιανία και τη Ριτσώνα του δήμου Χαλκιδέων.