Στα ύψη εφέτος η τιμή του οβελία – Πόσο πωλείται σήμερα στη Βαρβάκειο αγορά

0
71

Στα ύψη βρίσκεται φέτος η τιμή του οβελία επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Πολλά αμνοερίφια έφυγαν εφέτος για Ιταλία και Ισπανία. Μόνο από την Θεσσαλία έφυγαν περίπου 40.000 λέει το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Μητρούσια. Στην ελληνική αγορά αυξάνει τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση, αυξάνει όμως και η τιμή.

Σήμερα πουλάμε στα 8 ευρώ το κιλό αρνί και κατσίκι. Αν βάλουμε και τα έξοδα μεταφοράς κλπ, στον καταναλωτή θα φθάσει στα 11 με 12 ευρώ το κιλό, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Αργύρης Μπαϊρακτάρης.

Την περίοδο του κορονοϊού περάσαμε πολύ δύσκολα, αλλά βάλαμε πλάτη στην αγορά, πουλούσαμε ακόμη και με 2,5 ευρώ το κιλό, είπε. Οι τιμές στις ζωοτροφές έχουν ανέβει στα ύψη και το μέλλον είναι αβέβαιο.

  • Πέρυσι τέτοια εποχή αγοράζαμε το καλαμπόκι 18 λεπτά το κιλό και σήμερα το αγοράζουμε 45.
    Το τριφύλλι δεν ξέρουμε καν με ποια τιμή θα φύγει από τα χωράφια, τα λιπάσματα από 170 ευρώ πέρυσι πήγαν στα 1000 ευρώ εφέτος, είπε.

Σχετικά με τις λεγόμενες ελληνοποιήσεις κρεάτων οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τις σφραγίδες πάνω στα κρέατα και να εμπιστεύονται τα κρεοπωλεία της γειτονιάς τους, είπε.

  • Σχετικά με το πώς ξεχωρίζουμε τα ελληνικά από τα εισαγόμενα κρέατα, είπε ότι τα κρέατα με το ρόδινο χρώμα είναι τα ελληνικά λόγω της πρόσφατης σφαγής τους.
  • Στη Βαρβάκειο αγορά, σήμερα, η τιμή πώλησης των αμνοεριφίων διαμορφώνεται στα 10 ευρώ το κιλό, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Γιώργος Ευριπιώτης.
    Πιστεύω πως θα υπάρχει επάρκεια μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο είπε.

Σχετικά με τις τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, οι τιμές κυμάνθηκαν:

  • Το 2020 έως 9,5 ευρώ / κιλό.
  • Το 2021 έως 13,5 ευρώ / κιλό.
  • Εφέτος οι εκτιμήσεις είναι ότι θα κυμανθούν έως και 16 ευρώ / κιλό

Πηγη: ΕΡΤ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here