ΣτΕ: Πιλοτική δίκη 14.600 συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά τους

0
15

Σε πιλοτική δίκη συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή για τα αναδρομικά τετραετίας που ζητούν συνταξιούχοι από τις διαφορές στις επικουρικές συντάξεις τους, μαζί με Δώρα και επιδόματα, αλλά και την αποζημίωσή τους από το ελληνικό δημόσιο για τη μη καταβολή τους έως τώρα.

Με αφορμή προδικαστικό ερώτημα του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, μετά τις χιλιάδες προσφυγές στη Δικαιοσύνη από τους συνταξιούχους, το θέμα απασχόλησε -με τη μορφή πιλοτικής δίκης- τη διευρυμένη σύνθεση του Α’ Τμήματος του ΣτΕ υπό την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει η απόφαση, η οποία αναμένεται, είναι ότι ήδη 14.600 συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ άσκησαν παρεμβάσεις υπέρ των προσφευγόντων στα διοικητικά δικαστήρια, η μία μάλιστα εκ των οποίων φέρει 14.304 υπογραφές.  Επίσης, παρέμβαση έχει ασκήσει και το Σωματείο Σιδηροδρομικών Μακεδονίας-Θράκης.

Οι συνταξιούχοι (μεταξύ τους ορισμένοι με βαριά αναπηρία) διεκδικούν αναδρομικά διαφορές από επικουρικές συντάξεις και Δώρα-επιδόματα (13η και 14η σύνταξη) από 1.1. 2012 έως 31.10.2016 , αλλά και τα ποσά που αναλογούν από την κατάργηση των εν λόγω επιδομάτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here