Στην ανακρίτρια ο 27χρονος αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση στη Νέα Σμύρνη

Στη 13η τακτική ανακρίτρια καταθέτει ο 27χρονος ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων μετά τη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στις 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. Υπενθυμίζεται ότι διαδηλωτής τράβηξε και έριξε από τη μηχανή, στην οποία επέβαινε, τον ειδικό φρουρό, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Ο δικηγόρος του 27χρονου αστυνομικού Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι με την κατάθεση του πελάτη του «θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο» και τόνισε: «Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν “σκοτώστε τον, τελειώστε τον”».

«Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά επεσήμανε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 27χρονο συνάδελφό τους και υπογράμμισε: «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση».

Σημειώνεται ότι για τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη είναι κατηγορούμενα συνολικά 19 άτομα, τρία εκ των οποίων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του 27χρονου.