Στις 15/9 η δίκη της 36χρονης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί στις 15 Σεπτεμβρίου η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, τοn Μάιο του 2020 στην είσοδο της εργασίας του θύματος στην Καλλιθέα.

Η 36χρονη θα καθίσει στο εδώλιο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε σε βάρος της. Τόσο οι δικαστές του Συμβουλίου όσο και ο εισηγητής εισαγγελέας έκριναν ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί της 36χρονης, η οποία σχεδόν έναν χρόνο μετά την προφυλάκιση της, αποδέχθηκε σε συμπληρωματική απολογία της την επίθεση που οργάνωσε σε βάρος της συντοπίτισσάς της Ιωάννας, ισχυριζόμενη ωστόσο ότι η πρόθεση της ήταν να την τραυματίσει και όχι να τη σκοτώσει, θέση βάση της οποίας ζήτησε την επιεικέστερη κατηγορία της σωματικής βλάβης. «Σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει το θύμα» αναφέρεται στο βούλευμα, κρίση που αιτιολογείται κυρίως από την ποσότητα αλλά και την πυκνότητα του καυστικού υγρού που πέταξε εναντίον της 35χρονης.

Ο προσδιορισμός της δίκης της βρίσκει το θύμα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης εγκαυματιών στη Γαλλία και ενώ έχει υποβληθεί ήδη στην Ελλάδα σε εννέα χειρουργεία.