Στο Αρκαλοχώρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Στήριξη με έργα, όχι με λόγια»

Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, για να ενημερωθεί και να συναντήσει από κοντά πληγέντες του σεισμού, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Εκκλησία της Κρήτης και τον κρητικό λαό, για τη δοκιμασία που περνάει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισκέφθηκε το συντονιστικό κέντρο στο Αρκαλοχώρι, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά και τις ανάγκες που έχουν προκύψει για τους πολίτες, που φιλοξενούνται σε σκηνές και ξενοδοχεία.

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι όπως και με την εμπειρία των σεισμών και των δραματικών συνεπειών τους στη Βοιωτία, «έτσι και στην Κρήτη καθίσταται σαφές, ότι το σημαντικότερο είναι η στήριξη με έργα και όχι λόγια».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι οκτώ τόνοι τροφίμων που έφτασαν ήδη είναι μόνο η αρχή και ότι σε συνεργασία με την «Αποστολή» θα διαμορφωθεί άμεσο σχέδιο στήριξης των σεισμόπληκτων, όχι μόνο για τη σίτιση και την παροχή άλλων αγαθών, αλλά και για τη στήριξη στην προσπάθεια αποκατάστασης ζημιών που έχουν υποστεί ναοί.

«Θα αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ των ενοριών, με στόχο να αποκατασταθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ναοί της περιοχής» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συνάντησε από κοντά πολίτες που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας σεισμόπληκτων, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, και συνεχάρη τους εθελοντές για την αμέριστη συμπαράσταση προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται λόγω του σεισμού της περασμένης Δευτέρας.