Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο των τεσσάρων στελεχών των ΕΔ

Τη θλίψη τους εκφράζουν τα κόμματα και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο σήμερα το πρωί.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών καθώς και στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την απώλεια των στελεχών της.

Τέλος, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».

Συγκλονισμένο δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών για την τραγική είδηση της απώλειας των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο..

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και την αμέριστη συμπαράσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σημειώνει:”Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου. Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα  συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο ΓΕΣ”.

Από τη μεριά του το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

«Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

“Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα”.

Και η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό των τεσσάρων αξιωματικών μας που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο. “Εκφράζουμε επίσης τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση της 5ης επιβαινούσης Βασιλικής Πλεξίδα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να τιμήσει ως ήρωες τους απολεσθέντες αξιωματικούς αποκαθιστώντας και τις οικογένειές τους. Το πανελλήνιο πενθεί για το χαμό τους”.

Με ανάρτησή στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει τα εξής:

“Να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών του Στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο. Περιμένουμε όλοι το πόρισμα για τα αίτια”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: