Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Τρεις μοναχές, θύματα του κορωνοϊού μέσα σε λίγες ημέρες

Ανησυχία προκαλεί η διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού σε γυναικεία μονή στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στα περίχωρα του δήμου Θέρμης, όπου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ήδη τρεις μοναχές έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο του Covid-19.

Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία, στις 29 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα 82 ετών κατέληξε από κορωνοϊό, στις 6 Οκτωβρίου άλλη μια 78 ετών και χθες έχασε τη μάχη 62χρονη!

Στη συγκεκριμένη χριστιανική αδελφότητα διαβιούν συνολικά 17 μοναχές, εκ των οποίων οι έξι είναι εμβολιασμένες και οι 11 ανεμβολίαστες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και ότι μία εκ των αδελφών που νόσησε ελαφρά έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων μοναχών νοσούν βαρύτερα.

Ενδεικτικό της στάσης των μοναχών απέναντι στον κορωνοϊό είναι το ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται για διακομιδή στα νοσοκομείο μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.