Συνελήφθη ο ένας από τους δύο ληστές της Τράπεζας Πειραιώς στη Μητροπόλεως

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες της ληστείας στο υποκατάστημα της Tράπεζας Πειραιώς, στην οδό Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύλληψη έγινε στη λ. Κατεχάκη, ενώ ο δράστης είχε πάνω του βαρύ οπλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου, δύο ένοπλοι έδρασαν με σχεδόν ακάλυπτα πρόσωπα, φορώντας σε κάποιες περιπτώσεις μόνο χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Από φωτογραφίες και βίντεο των καμερών ασφαλείας προκύπτει ότι οι δύο δράστες, παρότι δεν φορούσαν γάντια, άγγιξαν επιφάνειες εντός των υποκαταστημάτων, αφήνοντας δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Στη ληστεία στην Tράπεζα Πειραιώς ο ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ και ο δεύτερος με περίστροφο. Πανομοιότυπο οπλισμό είχαν και οι δύο ληστές, που το πρωί της 10ης Αυγούστου είχαν εισβάλει σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Από την ανάλυση των βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας προκύπτει επίσης ότι σε Πετράλωνα, αλλά και σε ληστεία στη Μεταμόρφωση, όπως και στη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας, ο ένας από τους δράστες είναι αριστερόχειρας. Εμφανίζεται δηλαδή να κρατάει το όπλο στο αριστερό του χέρι, το οποίο είναι καλυμμένο με ένα χαρακτηριστικό τατουάζ, που μάλιστα δεν είχε φροντίσει να κρύψει. Με δεδομένα τα παραπάνω, ο κύκλος των υπόπτων για συμμετοχή στις τρεις προαναφερθείσες ληστείες είναι μάλλον περιορισμένος.