Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για την τροπολογία διαγραφής προστίμων για λαθρεμπόριο

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη για τα παλαιά χρέη επιχειρήσεων που αλλάζουν τώρα ιδιοκτησία.

Μια τροπολογία για την οποία, όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, η ΝΔ θα έπρεπε να επικροτήσει, δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κόπτεται -υποτίθεται, είπε ο Αλ. Τσίπρας- για τις επενδύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, καταγγέλοντας ότι είναι φωτογραφική και αφορά συγκεκριμένο επιχειρηματία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την απόσυρση της βουλευτικής τροπολογίας και την επανακατάθεσή της ως υπουργική, συνοδευόμενη από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Διαφορετικά, τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, «θα είστε υπόλογος».

Με την αφορμή αυτή εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε το θέμα των χθεσινών καταγγελιών του για την κοινοβουλευτική πρακτική της κυβέρνησης. Παρότι αναγνώρισε ότι ούτε πριν (επί των προηγούμενων κυβερνήσεων δηλαδή) ήταν υποδειγματική η λειτουργία του Κοινοβουλίου, όμως «εσείς έχετε ξεπεράσει κάθε όριο».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι υποτιμά το βουλευτή, ζητώντας να επανακατατεθεί η τροπολογία από υπουργό. Γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετανιώσει και θέλει να ψηφίσει την τροπολογία, υποστήριξε και πρόσθεσε: σε πολλές επιχειρήσεις, εξήγησε ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι έχουν την αγωνία για το αύριο των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται και έχουν χρέη από το παρελθόν, αλλά η ΝΔ μετατρέπεται σταδιακά σε κόμμα διαμαρτυρίας.

%d bloggers like this: