Τζανακόπουλος: Η επίτευξη του στόχου για συνολική συμφωνία θα σημάνει την οριστική έξοδο από την κρίση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ειδήσεις”, επισημαίνει ότι η επίτευξη του στόχου για μια συνολική συμφωνία, για την οποία δουλεύουν όλες οι πλευρές, θα σημάνει και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι επιτεύχθηκε πλεόνασμα 4% για το 2016, 8 φορές πάνω από το στόχο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ και 40 φορές πάνω από τη φθινοπωρινή πρόβλεψη του ΔΝΤ. Σημειώνει δε ότι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και υπογραμμίζει ότι «παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που για πρώτη φορά, μετά από 7 χρόνια, δεν περιλαμβάνει επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή».

Ειδικότερα ως προς τη διαπραγμάτευση, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι «μετά τη συμφωνία της 7ης Απριλίου έχει διαφανεί η βούληση από όλες τις πλευρές, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η β΄αξιολόγηση». Σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή «απαιτείται να δοθεί μια λύση στο ζήτημα του χρέους, που απο τη μία πλευρά θα καλύπτει το ΔΝΤ και από την άλλη δεν θα δημιουργεί αξεπέραστα πολιτικά προβλήματα στη Γερμανία», δηλαδή, «να προσδιοριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Επισημαίνει ότι «αυτή η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για μία θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ και για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». «Αυτός», προσθέτει, «είναι ο στόχος για τον οποίο δουλεύουν όλες οι πλευρές», και τονίζει πως «η επίτευξή του θα σημάνει και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία».

Ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως τα αποτελέσματα διαρκώς διαψεύδουν τον πρόεδρο της ΝΔ, και σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει πλέον πολύ με επικεφαλής παραθρησκευτικής σέχτας», δηλαδή, «διαρκώς προβλέπει το τέλος του κόσμου, αλλά πάντοτε για το επόμενο έτος».

%d bloggers like this: