Την Πέμπτη η απολογία του Γεωργιανού δολοφόνου του Ν. Σεργιανόπουλου για τον φόνο εντός των Φυλακών Χανίων

Προθεσμία έως την Πέμπτη 1η Ιουλίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια Χανίων ο 43χρονος υπήκοος Γεωργίας -κρατούμενος στις Φυλακές Χανίων για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου-, ο οποίος το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα 49χρονο συγκρατούμενο ομοεθνή του με τη χρήση αυτοσχέδιου αιχμηρού αντικειμένου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 43χρονος οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1» Γιώργος Κονταξάκης για τα αίτια της πράξης του 43χρονου διενεργείται προανάκριση με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Κονταξάκης επεσήμανε ότι η αντίδραση των Αρχών ήταν άμεση ώστε να επικρατήσει ηρεμία στη φυλακή, ενώ το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε αμέσως.

Ο 43χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και σε δύο χρόνια είχε το δικαίωμα να αιτηθεί την αποφυλάκισή του.

Μετά τη δολοφονία του 49χρονου ομοεθνούς του ο δράστης κρατείται σε ειδικό κελί απομόνωσης του καταστήματος κράτησης.