Τραγωδία με 19 νεκρούς στη συναυλία στο Μάντσεστερ – Όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ, υπάρχουν επιβεβαιωμένα 19 θύματα και δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους πολλοί έφηβοι, στο Manchester Arena λίγα λεπτα μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντ.

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί η Πρωθυπουργός  Τερέζα Μέι, ενώ αναστέλλει και την προεκλογική της εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Παρόλο που στην αρχή το περιστατικό αποδόθηκε σε βραχυκύκλωμα, εν τέλει η εξέλιξη έδειξε ότι η έκρηξη που εκδηλώθηκε στον συναυλιακό χώρο, δεν οφείλεται σε βλάβη, αλλά σε τρομοκρατική ενέργεια, γεγονός επιβεβαίωσαν και οι δυο εκρηκτικοί μηχανισμοί που εντοπίστηκαν πλησίον του σημείου που εκτυλίχθηκε το συμβάν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο η αστυνομία στο στο Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι η έκρηξη αντιμετωπίζεται ως ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για καμικάζι αυτοκτονίας.

Καλά στην υγεία της η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια».

Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

ΩΡΑ 2.17: Για νεκρούς και τραυματίες, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό τους, κάνει λόγο η αστυνομία του Μάντσεστερ, μετά από περισταστικό με εκρήξεις,  κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκάντε, στο Μάνστεστερ Αρίνα.

 Οι αρχές έσπευσαν στον συναυλιακό χώρο, μετά από αναφορές για έκρηξη, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι εκρήξεις,αρχικά αποδίδονται σε βραχυκύκλωμα.

 

%d bloggers like this: