Υπόθεση Energa: Αθώος ο Βασίλης Μηλιώνης

Ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε αθώος  για την υπόθεση της ENERGA μετά απο την πολύμηνη ακροαματική διαδικασιά ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ο Μανώλης Τρούλης, συνηγόρος του Βασίλη Μηλιωνη, ανεφερε πως «εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πανηγυρική αθώωση του Βασίλη ΜΗΛΙΩΝΗ (στην υπόθεση Energa – Hellas Power) μετά από ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Πάντοτε υποστήριζα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ικανοί, έντιμοι και γενναίοι δικαστές. Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας, διότι μετά από επτά ολόκληρα χρόνια διασυρμού στα ΜΜΕ, οι Δικαστές που τον έκριναν, αγνοώντας επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, φώτισαν την αλήθεια».

Αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης υπ’ αριθ. 3938/2019 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δημοσιεύθηκε στη συνεδρίαση της 17.10.2019, όπου η Δικηγορική Εταιρεία ΤΡΟΥΛΗΣ και Συνεργάτες εκπροσώπησε τον κ. ΜΗΛΙΩΝΗ, με την οποία έγινε δεκτή Αγωγή κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων και ΜΜΕ υποχρεώνοντάς τους σε αποζημίωση και αποκατάσταση του ονόματός του. Ακολουθούν αποσπάσματα από την ως άνω Απόφαση: