Φ. Γεννηματά: O κ. Τσίπρας αλυσοδένει τη χώρα με 4ο Μνημόνιο

H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την εργαζόμενη μητέρα που διοργανώθηκε στο Χαλάνδρι κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ότι αλυσόδεσε τη χώρα με ένα τέταρτο μνημόνιο και ταυτόχρονα με θράσος μιλά για έξοδο από την κρίση.

Συγκεκριμένα, η κα. Γεννηματά ανέφερε: «Θέλουμε καθοριστικό πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις για μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτό είναι το θέμα του Συνεδρίου μας. Είναι η απάντησή μας απέναντι σε έναν Πρωθυπουργό που αλυσοδένει τη χώρα με ένα τέταρτο πολύ βαρύ μνημόνιο και την ίδια ώρα έχει το θράσος να μιλά για έξοδο από την κρίση. Βάζει τη χώρα σε ένα μόνιμο δίλημμα: «Grexit ή διαρκής λιτότητα». Πάμε να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει ξανά, όχι απλώς την τρίτη δύναμη. Είμαστε ήδη τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη».

Αναφερόμενη ειδικότερα για τη γυναίκα, τόνισε πως, έγιναν πολλά από την Παράταξή μας αλλά δεν αρκούν. Δεν αρκούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι επιστημονικές αναλύσεις και οι ιστορικές αναδρομές στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται καθημερινή στήριξη στην πράξη. Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας και πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες  ώστε να μπουν σε νέους αναπτυσσόμενους τομείς όπως η πληροφορική, η έρευνα, η πράσινη οικονομία. Να αναπτυχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα.

Για όλα αυτά εμείς δουλεύουμε το πρόγραμμά μας το «σχέδιο Ελλάδα», μια εναλλακτική, ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης.

Στο Συνέδριο θέλουμε τις γυναίκες, τους εκπροσώπους των γυναικών, τους Συλλόγους των γυναικών στην πρώτη γραμμή.  Σας καλούμε να είστε η φωνή των γυναικών στο Συνέδριό μας, σε αυτό το ανοιχτό, δημοκρατικό, μαζικό Συνέδριο που το παραδίδουμε σε εσάς, στην κοινωνία γιατί θέλουμε να ακουστεί η δική σας φωνή.

%d bloggers like this: