Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στην 49χρονη εικαστικό

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωακείμ Κασσωτάκη σε βάρος της 49χρονης εικαστικού, η οποία χθες στο Χαλάνδρι πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της.

«Άρπαξε επί πέντε χρόνια και βίαζε την κόρη μου και ο εισαγγελέας Ανηλίκων δεν έκανε τίποτα. Στις 10 ήμουν στον υπουργό Δικαιοσύνης και έκανα αναφορά» είπε η 49χρονη εισερχόμενη στο γραφείο του ανακριτή.

«Πάντα φοβόμασταν αλλά εχτές και όλες αυτές τις μέρες πιο έντονα. Είναι μια γυναίκα ψυχοπαθής. Έχει ψυχολογική βία» δήλωσε η Αγγλίδα σύζυγος του οφθαλμίατρου που δέχτηκε επίθεση από την 49χρονη εικαστικό και μητέρα του παιδιού του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για μια επικίνδυνη γυναίκα, ενώ όπως είπε στο δικαστήριο είχαν πολλές αποδείξεις εναντίον της. Σύμφωνα με τη σύζυγο του θύματος, τους απειλούσε και πριν το 2016, όταν δόθηκε η επιμέλεια στον πατέρα του μικρού κοριτσιού, ενώ δεν επιτρεπόταν, σύμφωνα πάντα με την ίδια, η εικαστικός να έχει επαφές με την 13χρονη.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του συζύγου της, απάντησε πως παραμένει κρίσιμη, ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι θα πυροβολούσε και την ίδια αν ήταν μαζί με τον σύζυγό της εκείνη την ώρα. Αποκάλυψε επίσης ότι η γυναίκα είχε πάει και το πρωί έξω από το σπίτι, καθώς και πριν από δυο ημέρες.

Η σύζυγός του γιατρού είπε ότι πολλά χρόνια η 49χρονη τούς προκαλούσε προβλήματα και τους απειλούσε, ενώ ανέφερε ότι είχε φτάσει στο σημείο να βάλει το πιστόλι στο κεφάλι της κόρης της. Με δάκρυα στα μάτια, η σύζυγος του γιατρού είπε ότι η μικρή δεν είχε μια φυσιολογική ζωή, αφού όπως υποστήριξε δεν μπορούσε να πάει να παίξει έξω χωρίς έλεγχο.

Σημειώνεται ότι το θύμα υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί δήλωσαν ότι τα δύο επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του. Ο 68χρονος φέρει τραύματα στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα. Στην κοιλιά έχει τραυματιστεί το λεπτό έντερο, ενώ φέρει τραύμα και στην ουροδόχο κύστη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τον χειρουργούν ταυτόχρονα θωρακοχειρουργοί και ουρολόγοι.

Η 49χρονη είναι πρώην μοντέλο και εικαστικός με καταγωγή από την Αλβανία. Όπως φαίνεται και στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook είχε ξεσπάσει έντονη αντιδικία από τη στιγμή που ο γιατρός πήρε την επιμέλεια του 13χρονου κοριτσιού τους, το οποίο είχαν αποκτήσει εκτός γάμου.