Χ. Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): «Τα κοινά σοκ απαιτούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις»

0
16

Η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνα Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στην 7η Ετήσια Συνάντηση του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών (Delphi Economic Forum VII), η οποία διεξάγεται στους Δελφούς από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου 2022.

Η κ. Παπακωνσταντίνου ήταν η κεντρική συντονίστρια του εναρκτήριου πάνελ της θεματικής ενότητας «Παγκόσμια Οικονομία» με θέμα την «Τρέχουσα δυναμική του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις που έχει αυτός στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική». Σε αυτό συμμετείχε ο κ. Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο κ. Philip R. Lane, Επικεφαλής Οικονομολόγος & Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο κ. Boris Vujčić, Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Κροατίας.

Συνοψίζοντας τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων η κα Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «ένα από τα διδάγματα της Πανδημίας, το οποίο αφορά και τις τωρινές κρίσεις (ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία) είναι ότι τα κοινά σοκ απαιτούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here