Political: Ένας χρόνος λειτουργίας για την ηλεκτρονική εφημερίδα

Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και των ΜΜΕ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, που οργάνωσε στο ΧΙΛΤΟΝ η MEDIA GROUP ΕΠΕ, για τον 1ο χρόνο κυκλοφορίας της πρώτης καθημερινής ψηφιακής, πολιτικής και οικονομικής εφημερίδας POLITICAL. 

Για τον πρώτο χρόνο της εφημερίδας μίλησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς, η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Σ. Βούλτεψη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, οι βουλευτές Κ. Κυρανάκης και Κ. Ζαχαριάδης ενώ μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερακκάκης. Νωρίτερα αναγνώστηκε χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν την καινοτόμο πρωτοβουλία για την πρώτη ψηφιακή εφημερίδα στη χώρα και εστίασαν στην έγκυρη, άμεση και πλουραλιστική ενημέρωση της Political, συγχαίροντας τον εκδότη και πρόεδρο της MEDIA GROUP Νίκο Καραμανλή και τους ανθρώπους της εφημερίδας.

Ο εκδότης , πρόεδρος της MEDIA GROUP ΕΠΕ, Νίκος Καραμανλής στην ομιλία του επισήμανε ότι παρά στις οργανωτικές δυσκολίες του εγχειρήματος, από την αρχή φάνηκε η επιτυχία που θα είχε.

«Καθημερινά, είπε, αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των αναγνωστών, που εμπιστεύονταν την ενημέρωσή τους, από την ψηφιακή εφημερίδα POLITICAL. Και πριν ακόμη κλείσουμε τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας, ξεπεράσαμε  τον ημερήσιο αριθμό αναγνωστών όλων των “συμβατικών” εφημερίδων».

 

«Για πολλούς, τόνισε ο κ. Καραμανλής, ήταν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, με προ εξοφλημένη την ημερομηνία λήξης του. Για εμάς, η απάντηση, ήταν ο μετασχηματισμός του επιχειρησιακού μοντέλου της έκδοσης, μιας ημερήσιας εφημερίδας και λειτουργίας της εκδοτικής επιχείρησης, στη βάση του νέου ψηφιακού μετασχηματισμού της Χώρας, που εφαρμόζεται πλέον, με επιτυχία στην καθημερινότητα των πολιτών… Σήμερα, ένα χρόνο μετά, νιώθουμε δικαιωμένοι και περήφανοι για το τόλμημα μας».

 

«Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη επιτυχία, στις υψηλές απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, και απαντήσαμε στις ανάγκες του σύγχρονου αναγνωστικού κοινού» ενώ κλείνοντας δεσμεύτηκε πως «συνεχίζουμε, με επίπονες και επίμονες προσπάθειες, κόντρα στις δυσκολίες και αντιξοότητες που “ταλανίζουν” όλο τον κόσμο, στοχεύοντας ημέρα με την ημέρα, να μεγαλώσουμε το αναγνωστικό μας κοινό και  να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του, στη δημιουργική και επιτυχημένη μάχη της ενημέρωσης».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παπαθανάσης,  Κώστας Τσιάρας, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Καραμανλής, Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι υφυπουργοί Μαρία Συρεγγέλα, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ζέτα Μακρή, Ζωή Ράπτη, Νίκος Παπαθανάσης, Κώστας Κατσαφάδος, Λευτέρης Οικονόμου, Γιώργος Καραγιάννης και Γιώργος Στήλιος. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάρκος Θεμιστοκλέους, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας Χάρης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τσουβάλας, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καπελούζος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου.