Έως 30/09 η επανακατάθεση των αιτήσεων που απορρίφθηκαν στις δράσεις «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων»

Περισσότερες από 29.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση στη δράση «Επανεκκίνηση Εστίασης», ενώ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η επανακατάθεση των αιτήσεων που απορρίφθηκαν.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου 2021 η διαδικασία υποβολών αιτήσεων για δύο δράσεις (ΕΠΑνΕΚ/ΕΣΠΑ 2014-2020), που έχουν ως σκοπό να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, η δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – Επανεκκίνηση Εστίασης» επιδοτεί έως 100.000 ευρώ τις επιχειρήσεις εστίασης, για την αγορά πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η συγκεκριμένη δράση αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς περισσότερες από 29.000 επιχειρήσεις εστίασης υπέβαλαν αίτηση με τον προϋπολογισμό των αιτήσεων να ξεπερνάει τα 270 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης. Ακόμη, τονίζεται ότι η διαδικασία ένταξης ήταν ιδιαίτερα απλή, καθώς επαρκούσε η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να πληροί τους όρους και τις τυπικές προϋποθέσεις της πρόσκλησης.

Ήδη έχουν ενταχθεί 9.884 επιχειρήσεις (δημόσια δαπάνη 98.830.222 ευρώ), ενώ έχουν εκταμιευτεί περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι οι διαδικασίες εντάξεων και εκταμιεύσεων συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι υποβολές και για τη δράση προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων», μέσω της οποίας σημαντικός αριθμός δικηγόρων ενισχύεται με έως 2.000 ευρώ για την απόκτηση ψηφιακού εξοπλισμού προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία στην παροχή των υπηρεσιών τους. Και σε αυτή τη δράση η υποβολή και η ένταξη ήταν εξαιρετικά απλή ως διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν στις δύο ανωτέρω δράσεις έχουν τη δυνατότητα μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15.00. Η δυνατότητα αυτή προσφέρει μια επιπλέον ευκαιρία σε πολλές επιχειρήσεις να ενταχθούν στις δύο δράσεις και να επωφεληθούν από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν ανοιχτές ανάλογες δράσεις που υποστηρίζουν παιδότοπους, γυμναστήρια καθώς και τουριστικές επιχειρήσεις (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα antagonistikotita.gr ή καλέστε στο 801 1136 300 από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.).