Αλεξανδρούπολη: 200.000 ευρώ τα «κέρδη» 70χρονου από πώληση εξοπλισμού για «πειρατικά» συνδρομητικά κανάλια

0
188

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθεί ένας 70χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες για παράνομη διάθεση προστατευόμενου περιεχομένου πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών. Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 70χρονος είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων τηςΕταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, έγινε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 86 ηλεκτρονικές συσκευές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν εγκατεστημένο πειρατικό πρόγραμμα αναπαραγωγής συνδρομητικών καναλιών,
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet, συσκευές αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι και usb)
  • Χρηματικό ποσό 1.950 ευρώ,
  • Κινητό τηλέφωνο,
  • Σημειωματάρια και τετράδια με πελατολόγιο.

Σύμφωνα με το thesstoday, από τον Απρίλιο του 2021 έως φέτος τον Απρίλιο ο 70χρονος είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από 200 δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα του συλληφθέντος από την πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών και την είσπραξη των παράνομων συνδέσεων υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για απάτη με υπολογιστή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here