«Αντάρτικο» από την Εκκλησία: Aνοίγει τους ναούς για τους πιστούς κόντρα στην κυβερνητική απόφαση

Με τον πλέον εμφαντικό τρόπο αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος να δείξει την ενόχληση της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του εκκλησιασμού, αρνούμενη πλέον να δεχθεί το κλείσιμο των ναών την ημέρα των Θεοφανείων.

Tην απόφασή της να διατηρήσει ανοικτούς τους ναούς και να λειτουργήσουν τα Θεοφάνεια σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί προ των εορτών και είχαν περιληφθεί σε ΚΥΑ έκανε γνωστή μετά την έκτακτη συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ετσι, επιμένει ότι παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα οι ναοί θα λειτουργήσουν με 50 άτομα οι  μητροπολιτικοί και με τους περιορισμούς που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Αυτό σημαίνει πως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν δέχεται τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης, εμμένει στην αρχική συμφωνία και δεν αποδέχεται άλλη παρέμβαση στα του οίκου της.

Πρακτικά, οι ναοί θα μπορούν να δεχθούν έως και 25 πιστούς οι ενοριακοί και 50 οι κεντρικοί – μητροπολιτικοί όπως ακριβώς συνέβη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η απόφαση αυτή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θεωρείται βέβαιο πως θα συμπαρασύρει και την Εκκλησία της Κρήτης αλλά και την Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, τους Παλαιοημερολογίτες δηλαδή, που με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό προαναγγέλουν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.