Από σήμερα οι αιτήσεις για τα 50 GB μέσω του Freedom Pass για τους νέους 15-17 ετών

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσων για το Freedom Pass για τους εφήβους 15-17 ετών, οι οποίοι προχωρούν στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι νέοι θα λάβουν voucher, με το οποίο θα πάρουν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50GB.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov./freedomepass και μέσω των ΚΕΠ έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Για την υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, ενώ στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Μετά την επιτυχή κατάθεση της αίτησης του ενδιαφερομένου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, οι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών θα μπορούν να πάρουν με το Freedom Pass όλα μαζί τα 50GB, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα έπαιρναν 10GB κάθε μήνα και για διάστημα πέντε μηνών.