Γιάννης Οικονόμου: «Πρόσθετα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, αν αυτό χρειαστεί»

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την περίπτωση των σούπερ μαρκετ αν αυτό απαιτηθεί, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει ένα «lockdown σε ανεμβολίαστους», ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Όποια μέτρα χρειάστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν ληφθεί».

Ο ίδιος απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο των εργαζομένων της επιχειρήσής τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το σύστημα Υγείας δέχεται πίεση και ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε περιοχής. Παράλληλα, επεσήμανε ότι από τα στοιχεία που δίνονται αποδεικνύεται πως εννέα στους δέκα που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Σχεδόν 150.000 νέα ραντεβού μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων

Πάντως, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων υπάρχει μια προοδευτική αύξηση στον εμβολιασμό καθώς έχουν κλειστεί 149.000 νέα ραντεβού, ενώ υπενθυμίσε ότι από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση.

«Οι απώλειες θα είναι λιγότερες αν πείσουμε περισσότερους να εμβολιαστούν και αν τηρούμε τα μέτρα. Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτείται για το ΕΣΥ. Το σύστημα υγείας οργανώνεται έτσι για να αντεξει στην πίεση που δέχεται. Θα προχωρήσουμε και στην επίταξη των επιστημόνων αν αυτό κριθεί αναγκαίο» τόνισε χαρακτηριστικά.