Γκάμπι Πετίτο – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Μπράιαν Λάουντρι, σύντροφο της Γκάμπι Πετίτο προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, στην προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο του θανάτου της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Μπράιαν Λάουντρι, χρησιμοποίησε χρεωστική κάρτα και αριθμό PIN για λογαριασμούς που δεν του ανήκαν μεταξύ 30 Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου.

Το κατηγορητήριο που εκδόθηκε την Τετάρτη από το αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο του Ουαϊόμινγκ λέει ότι ο Λάουντρι απέσπασε πάνω από 1.000 δολάρια μετά από συναλλαγές με την χρεωστική κάρτα.

Ο Λάουντρι αγνοείται αυτή τη στιγμή, με την οικογένειά του να λέει ότι τον είχε δει τελευταία φορά στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι αρχές τον αναζητούν σε ένα φυσικό καταφύγιο στη Φλόριντα.

«Ενώ αυτό το ένταλμα σύλληψης επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να συλλάβουν τον Λάουντρι , το FBI και οι συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να ερευνούν τα γεγονότα και τις συνθήκες της δολοφονίας της Πετίτο», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του FBI, Μάικλ Σνάιντερ.

Ο δικηγόρος του Λαουντρι, Steve Bertolino, δήλωσε στο Fox News ότι «κατάλαβε ότι το ένταλμα σύλληψης [σχετίζονταν] με δραστηριότητες που συνέβησαν μετά το θάνατο της Gabby Petito και δεν σχετίζονται με τον πραγματικό θάνατό της».

Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει τον Λαουντρι «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην υπόθεση αυτή. Αυτός δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 14 Σεπτεμβρίου που έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του στο Νορθ Πορτ, λέγοντας ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει μόνος του στην περιοχή του κοντινού Καταφυγίου Κάρλτον. Η αστυνομία του Νορθ Πορτ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε μόλις την Παρασκευή από την οικογένειά του ότι έφυγε για τρεις μέρες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το σώμα της 22χρονης Γκάμπι Πετίτο βρέθηκε την Κυριακή 19/09 μέσα σε ένα πάρκο που είχε επισκεφτεί το ζευγάρι.

Το ζευγάρι ταξίδευε αρκετές εβδομάδες πριν ο 23χρονος Λάουντρι επιστρέψει στο σπίτι στη Φλόριντα μόνος του με το λευκό βαν τους την 1η Σεπτεμβρίου. Δεν ήρθε σε επαφή με την αστυνομία ή την οικογένεια της Πετίτο κατά την επιστροφή του σύμφωνα με το BBC.

Η οικογένεια της κοπέλας ανέφερε την εξαφάνισή της 10 ημέρες μετά. Την Κυριακή, το σώμα της 22χρονης βρέθηκε στο εθνικό πάρκο Grand Teton στο Wyoming. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατός της ήταν ανθρωποκτονία, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πώς πέθανε.