Δίωξη για εγκληματική οργάνωση για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα

Τη δράση εγκληματικής οργάνωσης και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών παραβάσεων διαπίστωσαν οι εισαγγελικές Αρχές αναφορικά με την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησε στην άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 48 ατόμων, τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, η διερεύνηση της οποίας συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η δίωξη περιλαμβάνει πλημμελήματ και βαριά κακουργήματα, τα οποία αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης» -τέσσερα με πέντε άτομα- και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Το κατηγορητήριο συμπληρώνεται και με πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις, δηλαδή δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αποκαλύφθηκε όταν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, η οποία φέρεται ότι προμήθευσε με ψευδή πιστοποιητικά τουλάχιστον 34 πολίτες που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.