«Εξοικονομώ 2021»: Παράταση έως 15/4 για τις εκκρεμείς αιτήσεις

0
18

Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους πολίτες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της οριστικής υποβολής της αίτησης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας άνοιξε και πάλι την πλατφόρμα από τη χθες και θα παραμείνει σε λειτουργία έως την Παρασκευή 15 Απριλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα τίθεται εκ νέου σε ισχύ για περίπου 22.000 δηλώσεις, οι οποίες δεν είχαν ολοκληρωθεί και αφορούν αιτήσεις για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα.

Στόχος του ΥΠΕΝ είναι να αναβαθμιστούν για πρώτη φορά περίπου 50.000 κατοικίες, δηλαδή 38% περισσότερες συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο, κάτι που τελικά μάλλον θα συμβεί, δεδομένου ότι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ξεπερνούν κατά πολύ το στόχο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φτάνουν συνολικά τις 88.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Απριλίου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here