Επανέκδοση 7ετούς ομολόγου: H Ελλάδα αντλεί 1,5 δισ. ευρώ με 2,51% επιτόκιο

0
640

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 7ετες ομόλογο του ελληνικού δημοσίου με τον ΟΔΗΧΧ να αντλεί 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Reuters.

Το βιβλίο άνοιξε με την αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο mid swaps συν 115 μονάδες βάσης, δηλαδή στη ζώνη του 2,56%. Εν συνεχεία η τιμολόγηση βελτιώθηκε ελαφρά στις 110 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps, δηλαδή στην περιοχή του 2,51%.

Οι προσφορές τελικά ξεπέρασαν τα 4,8 δισ. ευρώ.

To ελληνικό δημόσιο προσδοκούσε την άντληση ενός ποσού μεταξύ 2 και 3 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση αφορά στην επανέκδοση ομολόγου με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027. Η νέα λήξη της επανέκδοσης θα είναι το 2029.

H αρχική έκδοση του συγκεκριμένου τίτλου είχε γίνει τον Απρίλιο του 2020 και η χώρα είχε αντλήσει 2 δισ. ευρώ με κόστος 2%.

Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE and J.P. Morgan.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη έξοδο της Αθήνας στις αγορές από τις αρχές του έτους. Είχε προηγηθεί η δημοπρασία νέου 10ετούς ομολόγου τον Ιανουάριο, η οποία προσέλκυσε προσφορές άνω των 15 δισ. ευρώ. Τότε είχαν αντληθεί 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,84%.

Συνολικά, η Αθήνα στοχεύει να δανειστεί περίπου 12 δισ. ευρώ φέτος αλλά και να εκδώσει το πρώτο της πράσινο ομόλογο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here