Επτά συλλήψεις οδηγών ταξί σε ελέγχους της Τροχαίας – Οι πέντε είχαν «πειράξει» το ταξίμετρο και την ταμειακή

Στη σύλληψη επτά οδηγών ταξί προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών ελέγχων, που έγιναν χθες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα σε ΚΤΕΛ και έξω από σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι πέντε οδηγοί συνελήφθησαν γιατί είχαν επέμβει σκόπιμα στα ταξίμετρα και στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων.

Όσον αφορά τους άλλους δύο, συνελήφθησαν για υπερβολικό κόμιστρο. Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες και καλωδιώσεις) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στους αρμόδιους εισαγγελείς. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ΔΟΥ, Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον, σε άλλους τρεις οδηγούς εκμισθωμένων Ι.Χ. οχημάτων καθώς και στους ιδιοκτήτες αυτών επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 και 3.800 ευρώ αντίστοιχα, επειδή διενεργούσαν μεταφορές πολιτών με κόμιστρο χωρίς την απαιτούμενη σύμβαση (υποκλοπή μεταφορικού έργου).

Επίσης, βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν το νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί και της τροχαίας νομοθεσίας, και ειδικότερα: Δέκα για μεταφορά επιβατών χωρίς λειτουργία ταξιμέτρου, πέντε για μη προβλεπόμενη χρήση διπλής ταρίφας, πέντε για άρνηση – επιλογή επιβατών, πέντε για παραβίαση σειράς σε χώρο αναμονής ταξί και μία για ρυπαρό ταξί.

Αφαιρέθηκαν δώδεκα άδειες οδήγησης, επτά ειδικές άδειες οδήγησης ταξί και τρεις άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα γίνονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.