«Εφ.Συν.»: Με εντολή Χαρδαλιά πέρασαν από το «Ελ. Βενιζέλος» παίκτες της Φενέρ με πυρετό

Σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων που φέρεται ότι αντάλλαξαν ο αρμόδιος αξιωματικός Πολιτικής Προστασίας με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», σύμφωνα με τα οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να περάσει η ομάδα της Φενερμπαχτσέ παρότι στην ομάδα υπήρχαν πιθανά κρούσματα κορωνοϊού, δημοσιεύει η σήμερα «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το περιστατικό συνέβη πριν από τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την τουρκική ομάδα στις 22 Οκτωβρίου του 2020. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, που υπογράφει η δημοσιογράφος Άντα Ψαρρά, λίγο πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση το σκληρό lockdown, τέσσερα μέλη της αποστολής της τουρκικής ομάδας, που είχαν πυρετό, πέρασαν από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με «εντολή Χαρδαλιά».
Η εφημερίδα δημοσιεύει σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, τα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα ανταλλάσσουν ο αρμόδιος αξιωματικός Πολιτικής Προστασίας και ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο αξιωματικός φέρεται ότι μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε, η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague και του αποκαλύπτει πως τέσσερα άτομα της αποστολής είχαν πυρετό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επικεφαλής του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κατόπιν «εντολής του Νίκου Χαρδαλιά».

Η εφημερίδα δημοσιεύει τον εξής διάλογο:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός: Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Ένας δεύτερος διάλογος λαμβάνει χώρα μεταξύ του επικεφαλής και του αρμοδίου της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο διάλογος αυτός έχει ως εξής:

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP τις αφίξεις.
Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε, διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.
Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Τελείωνε […] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Πακιστάν, ρε […].

Την ίδια ημέρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και κέρδισε την τουρκική ομάδα με 82-68. Πέντε ημέρες αργότερα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώθηκε και δεύτερο.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»