Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός και πέντε ασθενείς με εγκαύματα από φωτιά στο «Παπανικολάου»

0
17

Ένα πτώμα εντοπίστηκε μέσα στην πτέρυγα Covid-19 του Nοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί ξέσπασε φωτιά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις ασθενείς με εγκαύματα, ενώ χρειάστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ-Covid του νοσοκομείου ακόμη ένας ασθενής.

Έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής οι υπόλοιποι 35 ασθενείς της πνευμονολογικής πτέρυγας μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου, όπου άνοιξαν νέα κρεβάτια.

Άμεσα ξεκίνησε η εκκένωση στο νοσοκομείο με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν τους νοσηλευομένους ασθενείς και γιατρούς που είχαν εγκλωβιστεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πλέον δεν υπάρχει ενεργή εστία φωτιάς.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας Διαμαντής Χλώρος ανέφερε πως στην πτέρυγα υπήρχε πυκνός καπνός. Μιλώντας στο Open είπε ότι αρκετοί ασθενείς κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο και οι γιατροί τους παρείχαν οξυγόνο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ένας ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά». Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν πως η φωτιά ξέσπασε σε κλινοσκεπάσματα και πλαστικό και γι΄αυτό επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here