Θεσσαλονίκη: Τρία κρούσματα κορωνοϊού στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Αγ. Στυλιανός» – Ανεμβολίαστο το 60% του προσωπικού

Δυο παιδαγωγοί και ένα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μέσα σε διάστημα λίγων 24ώρων στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση του ιδρύματος «Αγιος Στυλιανός» σε συνεργασία με τις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκη έθεσαν σε λειτουργία όλα τα πρωτόκολλα, χωρίς ευτυχώς κάποιο από τα κρούσματα να εμφανίζει πρόβλημα με την υγεία του.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, το πρώτο κρούσμα αφορά δασκάλα που ήταν σε άδεια, με τελευταία ημερομηνία εργασίας της την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν αολι την επιστροφή της στην εργασία έκανε τεστ για τον κορωνοϊό και βρέθηκε θετική, ενώ μπήκε αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι της για το διάστημα που χρειάζεται.

Άλλη μία δασκάλα που εργάζεται στην αίθουσα «Συννεφάκια» και η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη αισθάνθηκε την περασμένη Παρασκευή ενόχληση στον λαιμό και, αφού στο τεστ που έκανε για τον κορωνοϊό βρέθηκε θετική. Από εκεί και μετά, όπως είπε ο κ. Τσιαπακίδης, ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο: «Ο γιατρός του ιδρύματος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και πήρε τις κατευθύνσεις για όσα πρέπει να γίνουν, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα παιδιά έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους».

Ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν στα «Συννεφάκια» ήταν και ένα παιδάκι 2,5 ετών από την κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού (στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 18 παιδιά) και το οποίο το περασμένο Σάββατο βρέθηκε θετικό στον κορoνοϊό. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί σε νοσοκομείο και παρότι εφημέρευε το «Παπαγεωργίου» έγιναν κινήσεις και τελικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, το οποίο είναι πολύ κοντά στον «Άγιο Στυλιανό», ώστε να το φροντίζει το προσωπικό του ιδρύματος επί 24ώρου βάσεως, χωρίς να επιβαρύνεται το νοσοκομείο. Το παιδάκι είναι πολύ καλά στην υγεία του, χωρίς να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά 10 μέρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του «Αγίου Στυλιανού», σήμερα το προσωπικό υποβλήθηκε σε νέα rapid test, θα γίνουν και μοριακά, ενώ όλοι οι χώροι έχουν απολυμανθεί.

Δεν έχει εμβολιαστεί το 60% του προσωπικού
Να σημειωθεί ότι στον «Άγιο Στυλιανό» εργάζονται συνολικά 80 άτομα, όπως αναφέρει ο κ. Τσιαπακίδης, εκ των οποίων το 60% είναι εμβολιασμένα. Αυτήν την εβδομάδα λόγω των κρουσμάτων θα υποβληθούν όλοι σε τεστ, εμβολιασμένοι και μη, ενώ από εδώ και πέρα καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν λόγω του ανοίγματος των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε δύο rapid test εβδομαδιαίως, Δευτέρα και Πέμπτη.

«Εγώ σέβομαι την απόφαση καθενός να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Τα παιδιά. Τα νηπιαγωγεία. Εκεί πρέπει να κρίνει ο καθένας το τι πρέπει να κάνει…» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του «Άγιος Στυλιανός».

Όπως εξηγεί, στην κλειστή δομή φιλοξενούνται 18 παιδιά, 76 στον παιδικό σταθμό, ενώ στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος λειτουργούν και δύο νηπιαγωγεία με συνολικά περίπου 40 παιδάκια, ενώ προσέρχονται κατά την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών πάρα πολλοί γονείς, γεγονός που αναγκάζει το ίδρυμα να λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως ξεχωριστές είσοδοι για τον παιδικό σταθμό και τα νηπιαγωγεία, και τήρηση πιο αυστηρών πρωτοκόλλων.