Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία στις 12/05 στον ΟΑΣΘ

0
650

Εικοσιτετράωρη απεργία προκηρύσσει για την Πέμπτη 12 Μαΐου το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρός του Γιάννης Δήμκας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο οι δρομολογημένες λύσεις δεν γίνονται οριστικές αποφάσεις, αξιοποιούμε το μόνο όπλο που διαθέτουμε, τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Οι βασικές διεκδικήσεις της νέας κινητοποίησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού. «Είναι ο δεύτερος μήνας ο τρέχοντας που δεν μπήκαν στους μισθούς μας αυτά τα δύο επιδόματα» τόνισε ο κ. Δήμκας, εκφράζοντας την απορία του για την «καθυστέρηση», όπως λέει, στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της ψήφισης της τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των συγκεκριμένων διεκδικήσεων, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έκαναν στάση εργασίας, ενώ προκήρυξαν και 24ωρη απεργία. Πρωτόδικα κηρύχθηκε παράνομη, ωστόσο έπειτα από έφεση που ασκήθηκε, αυτή τελικά κρίθηκε νόμιμη, όπως ανέφερε ο κ. Δήμκας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here