Θρίλερ με τη σορό του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη – Γιατί δεν μπορούν να τη μεταφέρουν

0
307

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με τη μεταφορά της σορού του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, καθώς δεν μπορεί να ολοκληρωθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων, το μέρος όπου τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου έχασε τη ζωή του.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η κακοκαιρία δεν έχει επιτρέψει να ανασυρθεί η σορός του από το καταφύγιο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αντώνης Συκάρης, σε υψόμετρο 7.400 μέτρων.

«Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του πατέρα μου» λέει ο γιος του Γιάννης, προθέτοντας: «Λόγω καιρού δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν. Δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν το σημείο, τη διαδρομή δηλαδή όπου είναι ο πατέρας μου. Ο καιρός τούς δυσκολεύει, ό,τι έγινε με τον πατέρα μου έγινε πάνω στη διαδρομή, δεν ήταν κάπου εκτός της διαδρομής… Έγινε μια προσπάθεια την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα ξεκίνησε και πάλι προσπάθεια. Μας έχουν πει ότι πάνε πέντε άτομα και περιμένουμε. Η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη. Ακόμα δεν μας έχουν πει “έχουμε καλό καιρό, ξεκινάμε”. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το ξέρω, ακούγεται περίεργο, αλλά είναι τέτοιες οι συνθήκες εκεί που δεν έχουμε την ίδια μορφή επικοινωνίας και ούτε την αποτελεσματικότητα, όπως την έχουμε εδώ»…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here