Θύμα ενδοοικογενειακής βίας 29χρονη στην Αλεξανδρούπολη – Κατέληξε έπειτα από ξυλοδαρμό

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας φαίνεται ότι είναι 29χρονη, μητέρα τριών παιδιών, η οποία κατέληξε χθες βράδυ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν από τις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η 29χρονη, Ελληνίδα μουσουλμάνα από την Αλεξανδρούπολη, μεταφέρθηκε την Κυριακή από τον σύζυγό της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ρήξη ήπατος και σπλήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η 29χρονη παρέμεινε στο σπίτι της για δύο ημέρες, όμως η κατάστασή της ήταν πολύ άσχημη με αποτέλεσμα ο σύζυγός της να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η νεαρή γυναίκεα είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα από τα χτυπήματα στο ήπαρ και στη σπλήνα που η αιτιολογία που έδωσε ο σύζυγός της (ότι έπεσε από τις σκάλες) στους γιατρούς δεν δικαιολογούσε ούτε τις κακώσεις ούτε την αιμορραγία. Μάλιστα χρειάστηκε να αφαιρεθούν τα ¾ του ήπατος για να σταματήσει η αιμορραγία.

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων η 29χρονη, η οποία είχε προσβληθεί και από κορονοϊό, υπεβλήθη σε συνολικά τέσσερα χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, όπου και κατέληξε χθες λίγο μετά τις 20.30.

Στις 8 Δεκεμβρίου οι γονείς της έκαναν καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της και από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε -ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ- προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ήπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν ήταν συμβατά με πτώση από σκάλα αλλά με ξυλοδαρμό.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα διενεργηθεί στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας του νοσοκομείου για τις περιπτώσεις ασθενών Covid, προκειμένου να μειωθεί το ιικό φορτίο που φέρουν.

Την ίδια ώρα, ο σύζυγός της έχει εξαφανιστεί και αναζητείται.