Εως τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα σήμ..." />

Θ. Πλεύρης: «Έως τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα»

Εως τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Οι ελλείψεις που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε συγκεκριμένα φάρμακα οφείλονται στη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας» επεσήμανε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84.

«Επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα» πρόσθεσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποίησε για ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης. Σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι οι ελλείψεις στη τροφοδοσία των φαρμακείων για φάρμακα πρώτης ανάγκης των ασθενών έχουν φτάσει σε απελπιστικό επίπεδο και κάλεσε το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ να παρέμβουν άμεσα διότι εν καιρώ πανδημίας η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών.