Ισχυρός μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι – Νέες καταρρεύσεις σε κτίσματα που είχαν ήδη ζημιές

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 8 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος Ολγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς.

Κοντά στους 100 οι μετασεισμοί από χθες

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί για τους μετασεισμούς που συνεχίζονται, καθώς από χθες έχουν καταγραφεί σχεδόν 100 στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,4 Ρίχτερ, στις 23.10 και στις 00.37, προκαλώντας νέο κύμα ανησυχίας.

Στις 02.13 σημειώθηκε σεισμική δόνηση έντασης 3,5 Ρίχτερ 22 χλμ. ΒΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος 13,5 χλμ.

Περίπου ένα τέταρτο αργότερα ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά, στον θαλάσσιο χώρο 21 χλμ. ΝΔ της Άρβης με 3,2 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χλμ. και μόλις τρία λεπτά αργότερα καταγράφηκε νέα δόνηση 3,5 Ρίχτερ στα 15,9 χλμ. εστιακό βάθος.

Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί μικρότερης έντασης, ενώ στις 06.03 το πρωί σημειώθηκε δόνηση 3 Ρίχτερ σε απόσταση 25 χλμ. ΔΒΔ της Άρβης, σε εστιακό βάθος 5 χλμ.