Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον Χρ. Σπίρτζη σχετικά με το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την είσοδο στη χώρα παικτών της Φενερμπαχτσέ με κορωνοϊό έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κατέθεσε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης.

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της “Εφημερίδας των Συντακτών”, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας: «Η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί. Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών, όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας. Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα, ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας».

«Πλέον, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της “Εφημερίδας των Συντακτών”» κατέληξε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ.