Κι άλλο περιστατικό με «πρωταγωνιστές» μικρούς μαθητές – Έβαλαν εξάχρονα σε λάθος λεωφορείο

Μετά την είδηση για το κοριτσάκι δύο ετών που έμεινε ξεχασμένο μέσα σε σχολικό λεωφορείο παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα, το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα ακόμα σχετικά παρόμοιο περιστατικό στη Φθιώτιδα, όπου γονείς θεώρησαν πως τα παιδιά τους είχαν πέσει θύματα απαγωγής όταν δεν επέστρεψαν από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το lamiareport, το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη. Γονείς από το χωριό Τσούκα έβαλαν το πρωί τα δύο κοριτσάκια, μαθήτριες της α’ τάξης του δημοτικού, στο σχολικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ για το σχολείο στη Μακρακώμη.

Το μεσημέρι γύρω στις 2 περίμεναν να παραλάβουν τις μικρές μαθήτριες, αλλά όταν έφτασε το σχολικό λεωφορείο, τα παιδιά δεν ήταν μέσα. Ο οδηγός δεν μπορούσε να δώσει κάποια εξήγηση και το τηλέφωνο του σχολείου δεν απαντούσε.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι γονείς πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν στο σχολείο με την ελπίδα ότι θα είναι μέσα σε κάποια αίθουσα. Εκεί βρήκαν μόνο την καθαρίστρια και άρχισαν με αγωνία να ψάχνουν αίθουσες, ντουλάπες και κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσαν να βρίσκονται τα κοριτσάκια τους.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειές τους να εντοπίσουν τα παιδιά στο σχολείο, αναζήτησαν και βρήκαν στο σπίτι της τη σχολική τροχονόμο, η οποία είπε ότι θυμόταν τα κοριτσάκια το πρωί όταν πήγαν σχολείο, αλλά δεν τα είχε δει να φεύγουν. Οι γονείς σε κατάσταση σοκ ενημέρωσαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα που κινητοποιήθηκε άμεσα και μαζί με γονείς και συγγενείς άρχισαν να αναζητούν τις μικρές σε όλη τη Μακρακώμη.

Τελικά σε συνεργασία με την Αστυνομία και το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που επικοινώνησε με όλους τους οδηγούς κατάφεραν να εντοπίσουν τα δύο κοριτσάκια στο σχολικό λεωφορείο που είχε φτάσει στο ορεινό χωριό Τυμρφηστός, το οποίο είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το δρομολόγιο προς Τσούκα, που ήταν ο προορισμός τους.

«Ζήσαμε έναν εφιάλτη, πήγαμε να τρελαθούμε»

Τα κοριτσάκια δεν μπορούσαν να εξηγήσουν στον οδηγό σε ποιο χωριό μένουν και ποιος είναι ο προορισμός τους και έτσι ο οδηγός είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο στη Μακρακώμη.

«Είχαμε περίπου μιάμιση ώρα που ψάχναμε τα παιδιά. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ζήσαμε έναν εφιάλτη. Πήγαμε να τρελαθούμε. Νομίσαμε ότι απήγαγαν τα παιδιά μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και τους αστυνομικούς της Μακρακώμης για την άμεση κινητοποίηση. Τέλος καλό, όλα καλά» είπαν οι γονείς στο lamiareport.

Πάντως, όπως είπε ο πατέρας της μίας μαθήτριας, την επόμενη ημέρα ο διευθυντής του σχολείου δεν μπορούσε να τους δώσει κάποια πειστική απάντηση για αυτό που συνέβη, ωστόσο δεν θέλησαν να δώσουν νομική συνέχεια στο θέμα και να καταθέσουν μηνύσεις.