Κρήτη: Τρία βρέφη νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Με κορωνοϊό νοσηλεύονται τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομεία της Κρήτης τρία βρέφη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost, πρόκειται για δύο νεογέννητα και ένα μωρό 40 ημερών. Τα δύο νεογέννητα, 7 και 24 ημερών, νοσηλεύονται στη Μονάδα Νεογνών του ΠΑΓΝΗ καθώς εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού, ενώ άλλο ένα βρέφος -40 ημερών- έχει εισαχθεί στην παιδιατρική μονάδα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Χανίων.

Οι μητέρες και των τριών βρεφών έχουν επίσης προσβληθεί, χωρίς όμως να έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάστασή τους είναι καλή και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, τα δύο νεογνά παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα -συγκεκριμένα ρινίτιδα το ένα και ελαφρύ βήχα το άλλο- και καθώς οι μητέρες τους είναι θετικές στον κορωνοϊό η αντίδραση των γονιών τους ήταν άμεση.

Τα δύο βρέφη υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ που βγήκαν θετικά και κρίθηκε ότι θα πρέπει να νοσηλευτούν, κυρίως για να τεθούν υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και σε λίγες ημέρες αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης καμία από τις δύο μητέρες δεν είχε εμβολιαστεί, μολύνθηκαν από τον ιό και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τέλος, τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού των εγκύων που είναι περισσότερο ευαίσθητες στον κορωνοϊό, προκειμένου να αποφευχθούν μολύνσεις και βαριές νοσήσεις κατά την εγκυμοσύνη, ακόμη και η μετάδοση του ιού στα νεογνά, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη χαθεί ζωές εγκύων που νόσησαν κατά την κύηση.