Κ. Πιερρακάκης: 490 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές το 2021

Στα οφέλη της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης και τα άλματα που έγιναν σε αυτόν τον τομέα αναφέρθηκε στην ομιλία του επί του νέου κρατικού Προϋπολογισμού ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι το 2021 οι ψηφιακές συναλλαγές ανήλθαν σε 490 εκατ., ενώ κάθε Έλληνας γλίτωσε από περίπου 55 πολύωρες ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

«Το 2018 είχαμε 8,8 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές. Το 2019 πήγαμε στα 34 εκατ. Το 2020 στα 94 εκατ. Σήμερα το πρωί ζήτησα τα στοιχεία για το 2021. Είμαστε στα 490 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές. Γλιτώσαμε 55 ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη της χώρας. Το στοιχείο αυτό μαζί με τη μετάβαση από τις 501 σε 1.304 υπηρεσίες στο gov.gr δείχνει πόσο ανάγκη το είχε ο κόσμος. Η βελόνα κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και το χαμένο έδαφος καλύπτεται» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, ο κορωνοϊός λειτούργησε σαν πυκνωτής του ιστορικού χρόνου, ενώ σε ό,τι αφορά στους επόμενους στόχους είπε ότι μέσα στο νέο έτος θα λειτουργήσει νέο ψηφιακό σύστημα για μεταβιβάσεις αυτοκινήτων καθώς και νέοι τρόποι ίδρυσης επιχείρησης αλλά και «έξυπνες» πόλεις.

«Αν κρατάω προσωπικά κάτι από το 2021 είναι η βραδιά 11ης προς 12η Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού. Εκατοντάδες στελέχη και υπάλληλοι του κράτους δεν κοιμήθηκαν ώστε το πρωί να λειτουργήσει άψογα η πλατφόρμα. Είναι η μεγαλύτερη αντανάκλαση των δυνατοτήτων μας, η μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξίας για το σύνολο δυνατοτήτων των Ελλήνων και Ελληνίδων» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα και μας έδειξαν τις δυνατότητές τους».