Μάχη στη ΜΕΘ δίνει 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε αφού σκότωσε τον θείο του σε κυνήγι

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονο θείο του σε καρτέρι που είχαν στήσει κοντά στο μικρό φράγμα της Άρτας. Ο θάνατος του 33χρονου ήταν ακαριαίος, ενώ ο έφηβος, υπό το βάρος των τύψεών του, έστρεψε το όπλο εναντίον του εαυτού του και αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με διαμπερές τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο, ενώ σύμφωνα με το ertnews.gr, στο χειρουργείο οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε πνευμονεκτομή.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του οι θεράποντες γιατροί του εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα των οκτώ κυνηγών, οι οποίοι είναι όλοι συγγενείς μαζί τους χωρίστηκαν προκειμένου να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή. Ο 33χρονος άνδρας πήρε μαζί του τον 16χρονο ανιψιό και πήγαν προς το μικρό φράγμα της Άρτας. Εκεί, ο 16χρονος μπερδεύτηκε και πυροβόλησε κατά λάθος τον θείο του με πυρομαχικά για αγριογούρουνο.

Έντρομος ο πατέρας του 16χρονου έτρεξε να δει τι συνέβη. Είδε τον αδερφό του νεκρό και άκουσε το παιδί του να λέει «τον σκότωσα». Σε δευτερόλεπτα, πριν προλάβουν οι υπόλοιποι της παρέας να αντιληφθούν τι συνέβη, εκείνος έστρεψε την κάννη του όπλου στον εαυτό του και επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τον 16χρονο και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.