Ολοκληρώθηκε η πορεία στο Κέντρο της Αθήνας κατά της ακρίβειας – Αποκαθίσταται η κυκλοφορία

0
20

Μαζική ήταν σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ -που έκανε ξεχωριστή πορεία- ενάντια στην ακρίβεια. Στην πορεία συμμετείχαν και εργαζομένοι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους διαλύθηκαν κοντά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι Ομοσπονδίες διεκδικούν -μεταξύ άλλων- αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ στην απεργία θα συμμετέχουν και η νωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ, ακινητοποιώντας και τα τρόλεϊ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00-21:00).

Στην απεργία συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού κινήματος κατά της ακρίβειας χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους του Κέντρου που παρέμειναν κλειστοί λόγω της πορείας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here