Παράταση στην απεργία των ναυτεργατών – Εντείνεται το «έμφραγμα» στον Πειραιά

Την παράταση της απεργιακής τους κινητοποίησης με νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν στη σημερινή σύσκεψη τα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία.

Η απεργία έχει ήδη προκαλέσει σημαντικά προβλήματα καθώς παραμένουν εγκλωβισμένα πλοία μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, ενώ συνεχώς καταπλεύουν και άλλα στο λιμάνι του Πειραιά.  Επιπλέον καταγράφονται προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών καθώς και στην εξαγωγική δραστηριότητα, εποχιακών κυρίως ειδών.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) χαιρέτισε με ανακοίνωσή της «την καθολική συμμετοχή των Ναυτεργατών στην 3ήμερη Πανελλαδική απεργία» την οποία χαρακτήρισε ως «σημαντικό σταθμό (μέσα στην πανδημία) και για το υπόλοιπο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η θέση της ΠΕΝΕΝ παίρνοντας υπόψη την αγωνιστική ανταπόκριση και βούληση των Ναυτεργατών, την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία αλλά και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα οξυμένα αλλά και ώριμα Ναυτεργατικά αιτήματα με κορυφαίο τον θεσμό των ΣΣΕ και τον 4714/2020, στην σύσκεψη των 13 Σωματείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι κατέθεσε πρόταση για συνέχιση και κλιμάκωση της απεργίας με νέα 24ωρη απεργία».

Όπως αναφέρει η Ένωση «Η πρότασή μας αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των άλλων σωματείων. Ανεξάρτητα από αυτή την αρνητική εξέλιξη τονίζουμε ότι στο σύνολό της η αντιναυτεργατική – φιλοεφοπλιστική πολιτική είναι μπροστά μας και καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια βάζοντας μπροστά τα Ναυτεργατικά συμφέροντα και δικαιώματα».