Πλημμύρισαν δρόμοι στο Αν. Πήλιο – Προβλήματα και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Για μια ακόμη φορά, το Ανατολικό Πήλιο βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας στο Νομό Μαγνησίας, έχοντας δεχθεί τεράστιες ποσότητες νερού, καθώς η βροχόπτωση μαίνεται – με μικρά διαστήματα διακοπών – για τρίτο 24ωρο σήμερα.

Φερτές ύλες έχουν παρασυρθεί από το νερό στους δρόμους των οικισμών όπου επιχειρούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, για να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία, που ούτως ή άλλως βέβαια, πρέπει να γίνεται με τεράστια προσοχή. Σίγουρο θεωρείται – όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος  Ζαγοράς – Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης – ότι μεγάλες είναι οι ζημιές στην αγροτική οδοποιΐα όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εικόνα, καθώς τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Όπως δηλώνει ωστόσο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα  Κολυνδρίνη, χάρη στην άμεση επέμβαση που γίνεται, οι υπόλοιποι δρόμοι δεν έχουν κλείσει.

Και σε άλλες περιοχές του Πηλίου όμως, καθώς και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, η έντονη και συνεχής βροχόπτωση έχει προκαλέσει μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ειδικότερα, παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις στα Κανάλια, το Κεραμίδι και το Βένετο, όπου πλημμύρισε η πλατεία του χωριού, ενώ στον παραλιακό οικισμό Καμάρι, παρασύρθηκαν βάρκες.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δύο μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας επιχειρούν στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ένας φορτωτής στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και δύο μηχανήματα στο Κεραμίδι, Καμάρι, Βένετο.